Over ons

Historie

Toys ‘n Wrap is uit de VS naar Nederland overgekomen door Marjanke Ruys die in NYC woonde en er daar kennis mee maakte.

Het concept van Toys ‘n Wrap bestond oorspronkelijk uit het inzamelen van gebruikt, maar zo goed als nieuw speelgoed voor kinderen in armoede tijdens een evenement waarbij dit ingezamelde speelgoed ingepakt (ge-Wrapt) wordt. Zo werd op een leuke manier het bewustzijn vergroot dat je iets voor een ander kan doen. Na terugkeer in Nederland heeft Marjanke meerdere keren een Toys ‘n Wrap actie in Amsterdam georganiseerd.

Via Marjanke heeft Anne Marie van Rietschoten - samen met vijf vriendinnen - in 2015 de Rotterdamse versie opgezet. Tijdens de eerste editie in Kantine Walhalla werden er zo'n 500 stuks ingezameld. Via het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is het speelgoed rechtstreeks bij kinderen in armoede terecht gekomen. In 2016 en 2017 heeft dezelfde groep vriendinnen zich ingezet voor een herhaling van het evenement; er is toen respectievelijk 1.500 (2016) en 3.000 (2017) stuks speelgoed opgehaald. Inmiddels waren er andere personen betrokken geraakt bij het organiseren van het evenement. In 2018 kwam het besef dat het zinvol was voor het voortbestaan van Toys ‘n Wrap om de organisatie uit te breiden en te professionaliseren: er werd een stichting opgericht, een bankrekening geopend, een Bestuur en een Raad van Toezicht benoemd.

In de Corona periode (2020 en 2021) was het event niet mogelijk en daarmee is de inzamel avond niet doorgegaan. In plaats daarvan is op scholen actief speelgoed ingezameld. Deze manier van inzamelen bleek zo succesvol dat dit ook na Corona de werkwijze is gebleven. In 2022 werd 12.000 stuks speelgoed ingezameld.

Onze vrienden

Wij kunnen dit niet alleen en zijn dan ook heel dankbaar dat wij ieder jaar met zoveel enthousiaste relaties, stichtingen, netwerken en bedrijven veel Rotterdamse kinderen blij kunnen maken.

Wil je ook iets betekenen voor Toys ‘n Wrap? Of ken je een bedrijf of iemand die zou willen bijdragen? Wij zijn altijd op zoek naar bijv. sponsoren van restpartijen speelgoed of een financiële bijdrage om inpakpapier van aan te schaffen. Neem contact met ons op via toysnwraprotterdam@gmail.com om de mogelijkheden te bespreken.